måndag 17 maj 2010

Nu är sommarn här

Nu är sommaren här. Här på Örlycke Gård är skörden av jordgubbar nu i full gång, det ser ut till att bli en god skörd. Vi är väldigt tidiga här nere i Blekinge men riktigt så långt har vi inte kommit så att jordgubbarna ute på friland är klara utan jag tjuvstartar inne i växthus. Det är väldigt intressant att det bli så väldigt vackra och framförallt goda jordgubbar så här tidigt.
En del kanske undrar hur man gör och hur man kommer på idén att odla just jordgubbar i växthus. Som jag berättat innan så odlar vi jordgubbar på friland och alla vill ha bären så tidigt som möjligt, att dubbeltäcka fälten och driva dom hårt blir inte bra. Att odla dem i växthus var därför ett alternativ vilket blev ett mycket lyckat resultat. Nu finns det kanske någon som undrar hur man gör och det är inte så svårt, det är ungefär som med kycklingar: är man bara intresserad av det man gör så blir det bra.Jag odlar mina jordgubbar i hus täckta med bubbelfolie och en luftspalt emellan vilket ger en bättre isolering. Jordgubbarna planteras omkring den 12 februari i trärännor som

1 kommentar :

 1. Hej
  Låter fint att det går att odla svenska jordgubbar så tidigt på våren som du gör. Men nu när vi kommer in i juni och det snart blir midsommar går det väl åt ännu mer jordgubbar?! Hur plockar man jordgubbar i växthus, är det förhand som på friland?
  Vore kul om du berättar mer också om dina kycklingar!
  Hälsningar Sven
  Som gärna äter kyckling med jordgubbar som efterrätt.

  SvaraRadera