måndag 15 juli 2013

Energi


Energi är ett begrepp som florerar på olika sätt och i olika sajter. Vi människor får generellt sett i oss för mycket av den varan, och gör av med för mycket, fast ”annan” energi … Vi ska vara klimatsmarta och spara energi. Som om energi gick att spara.. Men energisnåla lampor och energisnåla motorer och fläktar ska användas, och företaget ska regelbundet redovisa energiförbättrande åtgärder till allehanda myndigheter. Jag är naturligtvis inte negativ till att vi ska hushålla med våra resurser, även om det går åt en massa energi till det också, ibland undrar jag bara om vi verkligen vet vad vi håller på med. De nya glödlamporna, tillexempel, rapporter kommer nu och då om att dessa energisnåla, fullkomligt odugliga lampor (det finns inte många lampskärmar som fortfarande kan användas till dessa lampor, förstå hur mycket resurser som går åt till att byta alla dessa!) slukar betydligt mer energi att tillverka än de gamla, vilket gör att det blivit ett nollsummespel. Ibland vet man varken ut eller in.

Jag ska i alla fall inte spara mer energi på kroppen, utmaningen känns chanslös om jag inte minskar mitt energiintag, på ena eller andra sättet. Tänk att måndagen alltid är en bra dag att börja på nytt!

Och jag ska göra av med energi, antingen blir det ett distanslopp, 10 km i valfritt tempo, eller så ska det tränas dressyr på Svarten. Eftersom jag inte orkade upp i arla morgonstund för att springa kommer jag inte hinna med både och, det får bli antingen eller.
Jag fick förresten ett sms från coachen, hon undrar hur det går för mig.
Tackar som frågar, men Leila, läser du inte min blogg???  ;-)

2 kommentarer :

  1. Vi läser din blogg och är mycket stolta! Heja heja!

    SvaraRadera
  2. Bra! Ännu stoltare ska ni bli, när jag slösar på den bundna energi som samlat sig i högar, eller mer valkar... :-)

    SvaraRadera