onsdag 3 juli 2013

Försenat distanspass


Idag väntar städning runt alla hus. Gräs ska klippas och rensats bort, eventuella maskiner som hamnat på fel ställe, förflyttas till rätt ställe, allt ska vara i ordning. Varför? Om det finns en ”ren zon” runt alla hus, minskar trycket från gnagarna. Miljön blir mindre tilltalande, om det inte finns vegetation och ”skräp” att gömma sig i och runt. Dessutom är det ganska trevlig med ordning och reda på gårdsplan och runt husen.

De senaste två dagarna känns det som om jag varit lite ledig, trots inlastning av kycklingar, med allt vad det innebär. M o M kom förbi på besök, och vi har tränat hund! Lite konstig är det, att vallträning får en att känna sig ledig! Men det är klart, när man ser att hundarna gör stora framsteg, ja då värmer det själ och hjärta. Det är fantastiskt att se, när generna gör sig påminda, lydnadshund blir vallhund! En eloge till Lilla M, som med en så fin kontakt får sin annars lite veka hund, så totalt lita på sin förare, att vekheten numer inta alls visar sig med fåren. Inte ens mina kommandon till mina hundar, och här kan det behöva sägas till ibland, får Nell ur balans. Uppriktigt sagt, jag tror vi kommer få se det här ekipaget på vallhundstävlingar framöver. Håll i hatten… J

 


Måndagens löpning blev förpassad till idag, 17 vet hur jag ska få in de pass jag tänkt mig, men det man inte gjorde då får man göra nu. Idag sprang jag vid lunchtid, det var ganska svettigt vill jag lova. Farten har jag inte riktigt fått upp, men jag avverkade i alla fall 9 km i lugnt tempo.

Idag skulle jag egentligen ha sprungit intervalpasset, det får kanske bli i morgon, för att jag ska få in tröskelpasset (fråga mig inte vad det är, jag ska ta reda på det och återkommer) på fredag och mildistansen på lördag. Ni ser själva, att skjuta på ett pass är inte speciellt lyckat.

Jag avslutar med en blombukett av valpar, se och njut!
 

1 kommentar :

  1. Mamsen då! Det är bara att ta sig i l kragen och genomfara passen på planerad dag... Superfin bild på valparna- puss från Portugal.

    SvaraRadera