lördag 27 juli 2013

Nöjd

Nöjd. Att på kvällen lägga sig ner i sängen nöjd med det man gjort och vad som hänt under dagen, hur ofta och hur många klarar av det? Det käns som om de flesta av oss, även undertecknad, fokuserar mer på vad vi inte lyckats med, och vad vi inte hunnit med, än det vi faktiskt HAR gjort, och vad som under dagen gjorts bra. Det hör säkert Jante-lagen till, men det känns som fel fokus, inte kommer någon bli gladare av det, och inte förändras faktum, att ogjort förblir ogjort. Jag har till exempel inte sprungit mitt långpass på 14 km än, oavsett hur mycket jag grämer mig. Så ikväll ska ogjort bli gjort, bara det blir lite svalare.
Idag har valpen Björne flyttat, nu är det bara två Busfrön kvar. Lektanten Busa har verkligen varit ett under av snällhet, hon leker och fostrar de små, fast jag tror hon tycker det är skönt att de numer är bara två.
Lektanten Busa

Idag har jag i det närmsta bosatt mig i foderfabriken, Bonden är i Skåne, "han-som-vet-all-som-behöver-vetas-på-gården" har en välbehövlig semester, som upplagt för skruvar som krånglar, transportörer som hoppar av. De som tror att en sådan här anläggning sköter sig själv är antingen försäljare till det samma, eller otroligt blåögd. Jag säger bara, välkommen hit och provkör, gärna omgående..

2 kommentarer :

  1. Du har inte rätta knycken Melk... F'låt, Anita..! ;-) ME

    SvaraRadera
  2. Så kom och visa mig då ME! ;-)

    SvaraRadera