fredag 13 december 2013

Julpussel


Idag är jag mör, efter en omgång med PT träning!

Men jag gillar det, i synnerhet som PTn sa att jag hade stark bålmuskulatur! Jag gillar vår PT

Idag fick Dotter vara stand-in för bonden på träningen, eftersom mycket händer i foderfabriken just nu. Jag tog ledigt från röran på skrivbordet, (jag tror det kallas flextid, för när jag kom tillbaka såg röran precis likadan ut!) och utförde vår träningstimma! Eftersom jag hamnat efter med den planerade löpträningen, hade jag sprungit kvällen innan, och det var inte så smart, det insåg jag snart. Det tog emot både här och där. Jag är otroligt stel i ljumskmuskulaturen, en vanlig åkomma för långdistanslöpare enligt PT:n  (fast LITE glad blev jag av den kommentaren, jag kan därmed  klassa mig som långdistanslöpare! J )Dottern och jag firade bra träningsprestation med att äta Sushi till lunch, det var däremot smart.

Vädret här i Mellansverige gillar jag också, det är ett par grader plus, och sol. Tänk så mycket lättare allt blir då. Vintern är annars en jobbig tid, det är kallt ute och man byllsar på sig, för att klä av sig allt innan ombyte för att sköta djur, för att sedan byllta på sig allt igen, och till nästa hus och upprepa. Nu kan man fuska, när man klär på sig de ”vanliga” kläderna mellan husen kan man stoppa undertröja och strumpor i fickorna, utan att frysa halv ihjäl. Nu är dt ”lagom! Inte för varmt för kycklingarna, som det kan vara på sommaren, inte för kallt för mig.

Annars är det mest skrivbordsjobb som gäller för mig just nu, nya analyser för råvaror har kommit nya recept ska snickras ihop. När andra letar recept på julmat, satsar jag på att få ett så komplett foder som det bara går till våra kycklingar. Vi får väl se om det blir pellets till julmiddag för oss också.

Nu ser jag fram emot fredagskvällen, jag har äntligen börjat gå ner i vikt (så dags nu när utmaningen är över) och fredagen efter träning innebär kycklingmiddag (bra proteiner är extra viktigt efter träning, om musklerna ska ha en chans att bli starkare).Idag blir det kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis! Visst vattnas det i munnen!  Och eftersom jag kan ”unna” mig ikväll, ska jag göra det, med min nya last, skumtomtar!

Det gäller att passa på så här när det lackar mot jul. I år ska jag uppleva barndomsminnen. I mitt föräldrahem stod alltid ett pussel på en bricka. Vi la pussel så fort det blev en stund över. I år står hälften av kycklinghusen tomma, så ett pussel har införskaffats.
 
Jag hoppas vi får besök från de sydligare och de nordligare delarna av landet, om jag känner mig själv rätt kommer viljan räcka längre än tiden så det här behöver jag hjälp med. Tänk vad föräldrar är bra att ha, fortfarande!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar