måndag 3 februari 2014

Vår?

Jag erkänner, jag tycker inte om vinter!
Det är kallt, halt, snöhögar och is. Delar av detta, i väl valda mått tycker jag om, isen under långfärdsskridskorna, eller snön under skidorna, eller en vacker vintervy, eller att galoppera i en decimeter snö, det är härligt. Men nackdelarna överstiger fördelarna. Kycklingarna är de djur här på gården som berörs minst av vintern, de har det varmt och gott oavsett årstid, Vi som sköter om dom får finna oss i en temperaturskillnad på 60 grader, även om rekordet i år är 45 grader, tack och lov har vintern än så länge varit mild.Just nu är det plusgrader, kanhända är våren här?

Nu börjar det bli dags att planera för året aktiviteter, lopp som ska springas  i kycklinggula kläder, dressyrtävlingar med Pålle och vallhundstävlingar med Lizzie. Dessutom väntas utökning inom arbetslaget fårskötsel, Eddies lilla dotter Aim ska hämtas, och oj vad jag ser fram emot det.
Aim fyra veckor

Löpträningen har annars gått i stiltje, nu gäller det att börja utöka de längre passen och snäppa upp intervallträningen, om formen ska infinna sig till Göteborgsvarvet, som är det enda långloppet inplanerat, än så länge. Jag väntar på inspiration, alternativt en spark därbak..
En annan aktivitet som gått i stiltje är middag med Goa grannar, jag har hittat receptet som passar någon som är mer än lovligt förtjust i ostbågar...
Kyckling panerad med ostbågssmulor:
http://bit.ly/1flWea5
Sannolikt får de tillagas här, eftersom det knappast blir smulor kvar så det räcker till panering hos grannarna..

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar