tisdag 9 september 2014

Höst och Tjejmilen

Här hemma på gården minskar arealen med otröskade grödor. Det är en stund kvar tills alla grödor är under tak, men det närmar sig. Några små haverier har inträffat, men än så länge ingen katastrof, peppar peppar..

I stallarna lever kycklingarna gott, det här är bästa tiden på året, inte för varmt, inte för kallt. Och hyfsat torrt ute.De nya råvarorna verkar falla kycklingarna i smaken, för de äter som de ska. Nu är årets Tjejmilen avklarad. 8 kycklinggula deltog iklädda Svensk fågels Pippi tröja, och VD:n med Pippi på huvudet syntes i mängden. En bra reklampelare!  J
Själv fick jag tre vackra rosor av dottern, som dessutom hjälpte till att dra på sig en gul tröja och fylla en vakant plats.

Nästa lopp blir Tjurruset, i början av oktober eller lopp och lopp, vad jag har sett blir det mycket kravlande genom vatten och lera. Jag ska i alla fall inte skaffa nya skor till dess..
För alla som gärna vill springa med oss, men som tycker loppen går vid fel tid (eller har "fel" kön för Tjejmilen... ) har nu en gyllene chans! 
Tunnelloppet går av stapeln 22/11 i Stockholm. Här ska det springas i Norra länkens tunnlar, once in a lifetime, innan Norra länken öppnas för biltrafik. Jag ska försöka coacha alla som känner att den här tiden på året passar bättre, så att vi kan träna tillsammans, på distans.
Och för att ge de 100 dagarna som är kvar till starten i Tunnel loppet en BRA start, så kommer här ett oprövat recept, jag hoppas det smakar lika bra som det låter. 
http://www.recept.nu/anette-rosvall-och-emma-hamberg/varmratter/kyckling-och-fagel/kyckling-med-citron--och-vitlokssmor/
Perfekt att äta efter dagens träningspass, som består av 30 minuter lugnt löpträning. Och lugn löpträning, är beroende av vilken form man börjar ifrån. Om du är helt otränad gå-spring! Ett tips är att ha musik att lyssna på, och spring varannan låt. Framför allt, njut, hösten är fantastisk, luften klar och löven börjar skifta färg. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar