Nu börjar våren komma, och därmed går det lättare och lättare att springa ute. Nu finns snart inga ursäkter kvar, och min träning ökar sakta men stadigt. Min löpkompis, Kelpien Lizzie, studsar av glädje när jag tar fram det speciella koppel som signalerar springtid. Hon hejar på mig i intervallerna, skäller på mig om det går för långsamt, och viftar glatt på svansen, med en retsam blick om jag stannar för att pusta ut efter en brant backe. "Kom igen då, matte, den HÄR backen var väl ingenting" Ska hon säga, som har fyra ben...
Veckans träning består av fyra löppass, Ett intervallpass, med 2,5 km uppvärmning, 2*60 m spurt, 10*150 m intervall, och 2 km nedvarvning, två pass lätt löpning, ett på fyra km ett på fem km, samt ett långpass på nio km. Tur att kvällarna är längre, så att man hinner ut innan mörkret lägrat sig.
Och vad passar bättre efter ett långpass än kyckling?
Här kommer ett tips på helgmiddag
Ugnsrostad kyckling med gorgonzola
· 1 kg kycklingben
·
250 g körsbärstomater
·
1 stor
rödlök
·
1 zucchini
·
ca 2 vitlöksklyftor
·
1 kruka basilika
·
ca 0,5
dl olivolja
·
0,5-1 chili
·
salt och
svartpeppar
·
kalamataoliver
·
75-100
g gorgonzola eller fetaost
·
färsk
basilika till servering
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa basilika,
vitlök och chili med olja tills du får en slät blandning.
2.
Skär zucchini och rödlök i mindre bitar
och lägg i en ugnsform med kycklingben och tomat.
3.
Ringla örtoljan över och blanda noga. Krydda
med salt och peppar.
4.
Rosta kycklingen och grönsakerna i mitten
av ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomlagad. Om grönsakerna
börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista
tiden.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar