Nu ökar konkurrensen från vårt grannland Danmark. Det jag
inte kan förstå är att det här redan finns, fast i mina ögon bättre, och till
samma pris.
Jag som föder upp lamm är medlem i Svenska Livdjur och
Service, får ett medlemsblad där jag läste följande:
70 uppfödare från Jylland ska förse företaget med kyckling.
I samma veva får jag ett reklamblad, där vi tydligt kan se att, i det här fallet Torsåsen, HAR
exakt det som HKScan nu ska satsa på, men med svensk kyckling.
Priset är det samma (utanrabatt).
Det som skiljer, förutom ursprungsland, och därmed andra regler för
uppfödningen, är att den svenska kycklingen inte är förpackad med skinpack, och
därmed inte har den förlängda hållbarhet som den här nya produkten sägs ha. Jag
vet inte jag, finns verkligen det här behovet? Hur långt fram i tiden planerar
vi vår matlagning? För egen del, inte flera veckor i förväg, så här blir det fortsatt svenskt.
Igår var jag på häst”clinic”
Andreas Helgstrand med
meriter som OS-brons, VM-brons och VM silver i dressyr kom och berättade om hur
han tränade hästar, från unga hästar till mer skolade. Två av hästarna red han
själv, och oj vad det är intressant att se en mästare i aktion. S och jag åkte
därifrån med många idéer, och nu, nu ska här ridas! Vackra svarten, du vet inte vad Matte har lärt sig!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar