Lördag med tomma stallar, nästan ledig. I alla fall ledig
från kycklingjobb, även om en del skrivbordsjobb ska utföras. Det är lustigt
det där vad man benämner som jobb. Fåren måste kontrolleras dagligen, om jag
tar med mig hundarna går ”jobbet” betydligt fortare, men det känns mer som
ett nöje. Om du går ut i skogen och fäller
ved för att värma huset, fritidssyssla, men om du gallrar för bättre avkastning i skogen, arbete.
Same, same med andra ord, fast med andra ord. Så snart jag är klar med det här, ska jag utan
tvivel jobba, jag ska lägga in resultat från tidigare kull i kontrollprogrammet
Tuppen, och sammanfatta resultat från en liten övning jag haft. Jag brukar göra
små övningar i stallarna. Övningarna kan t.ex. bestå i att se om kycklingarna
äter hel raps, eller om de sorterar bort det från övriga fodret, eller om ärter
är mer eller mindre smakliga än åkerbönor i fodret. Sådant är spännande och skojigt.
Att få tiden att räcka till är inte alltid lät. Igår stod 8
km löpning på schemat, samtidigt som jag ville komma ut med hästen. Så jag
kombinerade, jag tog hästen med mig ut på löpturen. Det är inte alltid en lyckad lösning,
Svarten är lat, på vägen bort får jag påminna honom om att öka tempot, på vägen
hem vill han gärna dra mig med. Vi har våra små meningsskiljaktigheter, han och
jag.
Jag sprang i alla fall dryga 8 km, och jag är nöjd, det
kändes hyfsat lätt. Om det berodde på att vi inte drog jämt, så att jag hade
viss "dragkraft" (ca en hästkraft tror jag) ibland, eller om han sysselsatte mina tankar med annat än att
känna efter hur jobbigt det var, det vet jag inte.
Middagen igår blev i alla fall riktigt god. Jag har tagit recepten från Arla.se
Arla. se. Balsamicokyckling med lök som middag, proteiner behövs efter ett ordentligt träningspass, för att kunna bygga upp muskler http://www.arla.se/recept/balsamicokyckling-med-lok
. Till efterrätt, vaniljgratinerad rabarber http://www.arla.se/recept/vaniljgratinerad-rabarber/.
Jag gillar god mat med svenska råvaror, och så ska det vara hyfsat lätt att
laga.
Jag såg föresten att kycklingen i butik nu försetts med instruktioner,
Beer-can-chicken! Nu kan ni inte låta bli att prova, det är ju så enkelt och gott.
Andra ”bra” saker jag hittat , den ena från Gulfågeln
Det är bra att vi kan få fram nyttig ”snabbmat”, det vill vi se mer av.
Den andra från Ingelsta kalkon. Visst låter det gott,
det måste jag prova
Sådär, fyra tips för helgens matlagning.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar