måndag 14 juli 2014

Stipendium och därmed semester!!!

På Svensk fågels årsstämma blev vi tilldelade ett stipendium av Stiftelsen Svenska kycklinguppfödare. Glad för utmärkelsen, bäst att passa på, och vi bokar en resa, mitt i sommaren, vilket aldrig hänt tidigare. Från det att vårbruket börjar tills höstbruket är avklarat är normalt sett ingen semestertid för en bonde! På grund av ett olycksfall i familjen, har dessutom resandet legat på is närmare två år, men nu, nu skulle det bli av. Jag var snabb, bokade resan omgående, Kroatien och segelbåt.
På väg in mot hamn, och vi är inte ensamma

Och vilken resa! Vi har haft alla väder, vått som torrt, sol, vind, åska.
Vattenfallet utanför  Skradin

Annorlunda, fascinerande och vacker natur, varma och salta bad. Härliga medresenärer, och mycket skratt! En kunnig och trygg kapten, som visste hur båten skulle hanteras.
Nej, det är inte bilden som lutar, det är båten!

Kort sagt en minnesvärd resa!
En grotta som man kan åka in i med liten båt, om vädret tillåterOch naturligtvis lite löpträning. Jag kan berätta, att Kroatien är kuperat, väldigt kuperat.
Vid vattnet innan backen
Halva backen avverkad
Äntligen uppe!

 Efter två km uppåt, bara uppåt, gav JAG upp, och gick uppför resten av backen, för att istället springa nedför. LITE semester måste man unna sig!

Efter en vecka ledigt, lastar vi idag in kycklingar, och nu ska lammen skiljas från sina mammor, äntligen jobb säger hundarna. Jag kan inte påstå att jag är lika entusiastisk, men det kommer, om inte annat när jag ikväll ska träna backlöpning, de backarna vi har här är ju ingenting, i jämförelse!

Tack för stipendiet, som gjorde att vi kom iväg på denna resa! Och tack alla ni som gjorde den möjlig, genom att sköta om allt här hemma! Ingen nämnd, ingen glömd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar