måndag 15 juni 2015

Sommar och sol!!!!

Nu är sommarvärmen här. I stallarna kör ventilationen för fullt, men med unga djur på tillväxt är det ingen fara, de gillar värmen. Och jag njuter. Syrenerna blommar, bina surrar, livsandarna återvänder.
Här har vi firat Nationaldagen, som sig bör. Svenska flaggan och Jordgubbstårta, snaps och visa. Det vi varje år kan konstatera, är att det kött som har mest åtgång från  kallskurna matens brickor är utan konkurrens kycklingen. Så lätt att göra, så gott att äta! Även om årets rostbiff även den var god. Icke att förglömma "Moster E"s kalla potatissallad! Att ha en glad, effektiv och kunnig Moster E till sin hjälp, när det ska fixas inför kalas med närmare femtio deltagare, det är en ynnest! Att dessutom ha Goa grannar, som ställer upp och fixar till halva tårtor (jo, exakt så, grannen gör underdelen, jag gör överdelen...) , det  möjliggör kalaset. Barn och deras respektive har dukat och fejat, magasinet har dammats av och lövats, och tur var det, för regnet kom som på beställning.
På gårdarna körs det gräs för fullt. Runda bollar syns på var och varannan åker. Vissa bekämpar svamp, ogräs och annan ohyra, själv försöker jag ta mod till mig att laga något gott av ogräset, som var planen innan det började grönska. Fåren ska få sig en "omgång", bajsprov ska skickas till

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar