fredag 20 september 2013

Utlatsning och oväntad nykomling


Nu har vi tömt hälften av kycklinghusen, rengöring och desinficering pågår.En dator valde att stanna precis vid utlastning, tack för det, hellre då än när husen är fyllda med små. Nu kunde reparatör åtgärda, och det gjorde han. Jag beundrar yrkesskicklighet, i synnerhet på områden jag inte själv klarar av.  
Kvällarna och nätterna är kyliga nu, och mornarna underbart vackra. Kvällsturen kräver en jacka, så också morgonen. Men morgondiset, som solstrålarna letar sig igenom, ah, det är så vackert. Vacker är också den lilla överraskningen som mötte lilla W, hundarna och mig när vi var uppe och räknade får. En liten rackare stack fram huvudet bakom sin mor. Det är snudd på jungfrufödsel, eftersom baggen ännu inte är införskaffad. Däremot var förra årets bagglamm försekomna kan man säga. Den nya lilla tösen är döpt till Mikaela, efter en tjej vars fanklubb jag tillhör, och som delar födelsedag  med Liten Mikaela.
 

Min egen träning står och stampar just nu, dels därför att utlastningen innebär väldigt långa dagar, vi pratar om från 7 till 22, inte bara utlastning men med skötsel av kvarvarande djur, dels för att min kropp har återhämtningstid. Jag tillåter mig att ”bara” träna hund och promenera, jag skulle vilja hinna med att rida, men Pålle får vänta, snart, snart.

Min syster tyckte jag skulle boka in nästa halvmara i Texas i januari, jag minst sagt tvekar, hur varmt kan det inte vara i Texas? Däremot behöver jag nytt mål, det gäller att inte tappa löpsuget, annars är jag snart tillbaka på ruta ett. Göteborgsvarvet är lite långt bort, vi får se vad som finns däremellan. Nästa vecka ska jag löpa ett milspår på tid, så får vi se hur jag ligger till, under 55 ska jag ju uppnå.

Jag har hittat ett nytt kycklingrecept! Gott, annorlunda och lättlagat, precis som jag gillar! Recept delas om så önskas.
En gryta med lite smak av Indien! Kanske dags att bjuda  Goa grannar på en bit mat?

1 kommentar :