söndag 28 juli 2013

14 km och en massa trassel!


Jag klarade 14 km passet! Men det var på håret. Fredags om egentligen var menat till långdistanspass, blev en trevlig middag med Bondens Faster, farbror, Kusin och Kusinbarn. God mat, trevligt sällskap och gott vin, vem kan motstå det? Dessutom, det går ju lika bra att springa på en lördag morgon, tidigt? Eller inte, lördag morgon var det inte lätt att kravla sig ur sängen, och 05,00 var det stört omöjligt, Så löpningen fick vänta till senare på dagen.  Lördag blev en dag då inget gick bra, det mesta gick sönder, och dagen var för varm för att lämna gårdsplanen när Bonden var borta, så löpningen sköts upp till senare. Vid 20,00 var det fortfarande närmare 25 grader varmt, då gav jag upp tanken på att löpa, tog cykeln och en hink och cyklade upp i skogen och plockade lite blåbär. Lite var ordet, de var många bär som var för små och torra för att vara värd att plockas. Det blev i alla fall nog till middagsmaten, blåbär med mjölk, flingor och banan.  ( med den här takten kommer jag i alla fall klara utmaningsmålet med viktnedgång, om jag ska jaga rätt på middagen i två timmar innan, då lär jag ha gjort av med mer än det tillför! J )Och även en söndag morgon går det ju bra att löpa på, eller? Efter att ha kommit i säng vid midnatt och efter att varit uppe på larm vid 02,00 kändes den tanken allt mer motbjudande. Förutom att det fortfarande var grejer att reparera, en pump som skulle bytas innan fabriken kunde startas, en puts som skulle hämtas och sättas igång direkt på morgonen Men idag började det regna på eftermiddagen, och jag kunde äntligen med gott samvete ge mig ut på min långtur. 14 km känns långt, jag måste påminna mig om att jag ska springa 21 km i september, så det är bara att knalla på. Regnet gjorden luften lätt att andas, och jag stannade längsmed vägen och fyllde på energi med smultron, livet är till för att njutas. Så nu ska jag krypa till sängs, efter att snart ha kontrollerat att allt fungerar i alla kycklinghus, och då ska jag inte tänka på allt jag inte hunnit med, eller allt jag borde ha gjort. Nej jag ska tänka på att jag faktiskt har hunnit med att sprungit de tänkta passen den här veckan, och allt annat jag hunnit gjort. Det andra finns det tid för en annan dag. Och finns det inte det kan jag i alla fall inte göra något åt det nu.
En vacker insekt. Vet någon vad det är? ME kanske ;-)
 
 

3 kommentarer :

 1. Jag vidarebefodrade din fråga till jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet så får vi se om det blir något svar.

  Martin

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det är en brun björnspinnare.

  Mvh / Didrik

  Didrik Vanhoenacker, Jourhavande biolog, Naturhistoriska riksmuseet

  SvaraRadera
 3. Björnspinnare! Så har man lärt sig ngt nytt. Framför allt att det finns jourhavande biolog att fråga! Tack Martin! :-)

  SvaraRadera