måndag 1 juli 2013

Omväxlande!

Arbetet på en gård blir aldrig detsamma från dag till dag. Visst är det tjusningen med att driva ett lantbruksföretag? För det mesta så flyter det på och allt har sin gilla gång men ibland kör det helt enkelt bara ihop sig.... Det är nästan så att man kan känna på sig efter det att dagen har börjat hur den ska sluta. Börjar det strula så håller det gärna i sig resten av dagen. Om det beror på lagen om all jävlighet vet inte jag, men kanske!! Oftast är det väl när man har bråttom och allt måste funka som det strular. Livets prövningar.
Denna dag var en sådan som inte blev som planerat men väldigt bra ändå. Det flöt liksom på och helt plötsligt så var ensilaget både slaget och rullat, fast vi egentligen inte alls skulle det idag,  ny sommarfålla till hästarna stängslad och hästarna flyttade!! Dessa effektiva dagar gör så gott i själen. Lika gott som en bra bok och "lathäng" i solstolen. Märkligt.
När vi tillsammans med grannen stängslat och flyttat hästarna kom fiskbilen! Jag tycker det är så himla bra. Levererat till dörren och jättefin kvalité.

Dagens 4-åringsfunderingar: Mamma finns det blod i hundvalpar? och exakt var i himlen bor Arish?
(Arish var Tobbes och svärfars avelsmärr efter Ideal du Gazeau)
Det är inte alltid lätt att förklara hur saker och ting hänger i hop.....
Jag har även fått lova att Herman och jag ska på Melissa Horns turne i november. Vi såg henne på tv och han blev helt betagen. Ville skicka sms och köpa blommor för att hon sjöng så vackert.... vart ska det sluta?:)
Som sagt dagarna på gården är omväxlande.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar